1. Ana Sayfa
  2. Girişimcilik
  3. Kosgeb Başvuru Şartları 2021

Kosgeb Başvuru Şartları 2021


Kosgeb Başvuru Şartları 2021 yılında da devam ediyor. Avantajlar nedeniyle kosgeb faizsiz kredi başvurusu nasıl yapılır sorusu hep akıllara geliyor. Biz de Kosgeb 2021 hibe desteklerini ve başvuru şartlarıyla birlikte başvuru prosedürünü nasıl gerçekleştirebileceğinizi aktaracağız.

Öncelikle nasıl başvurabileceğinizi anlatalım.

Kosgeb destek Başvurusu nasıl yapılır?

 Kosgeb destek Başvurusu geçmiş yıllarda Kosgep’in resmî web sitesi üzerinden gerçekleştirilse de günümüzde hemen her işlemi yapabildiğimiz E-Devlet sistemine entegre edilmiş vaziyettedir. Başvurunuzu yapabilmek için E-Devlet üzerinde, E-hizmetler bölümüne girmeniz gerekiyor. Sekmeye tıkladığınız anda hemen alt kısımda karşınıza Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı Başvurusu yazısını göreceksiniz. Buraya tıkladıktan sonra sistemin sisten

kosgeb başvuru

istemiş olduğu bilgi ve belge tedarikinden sonra işlemlerinizi tamamlayabilir ve sonuç için beklemeye geçebilirsiniz.

Tabi, bu sisteme önüne gelen herkes başvuru yapamıyor. Önceden belirlenen belirli kriterlere haiz olmanız gerekli.

Peki, başvuru yapıp bu hizmetten yararlanabilmek için neler gerekli?

Kosgeb den kimler yararlanabilir?

Kosgeb hibe desteğinden faydalanabilmeni için Devlet tarafından barındırmanız gereken özellikler şu şekilde tanımlanmıştır.

Aranılan genel şartlar

  • Yaşınızın en az 18 olması ve yılı da tamamen doldurmuş olmanız gerekli.
  • KOSGEB’in dönem dönem üniversitelerde, bazen de kendi bünyesinde düzenlemiş olduğu Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi programına katılmış ve başarıyla tamamlamış olmanız gerekli.
  • Eğer mevcut bir işletmeniz varsa bunun KOBİ seviyesinde olması gerekli.
  • Yine kurulmuş bir şirketiniz varsa, bunu daha öncede KOSGEP ‘e başvuru yapıp, veri tabanına kaydını yaptırmanız istenmektedir.

Yukarıdaki şartları herkesin taşıması gerekiyor, bunun dışında bir takım özel kriterler de mevcut. Onlar da,

  • Eğer yeni bir iş kurmak istiyorsanız, başvurabilirsiniz.
  • Mevcut bir işletmeniz var ve yeni bir personel istihdam etmek istiyorsanız başvurabilirsiniz.
  • Yurtdışında ya da yurtiçi fuarlara gidip, üretimini yaptığınız ürünün tanıtımını yaparak satış hacmini arttırmak istiyorsanız başvurabilirsiniz.
  • İşletmenize yeni otomobiller ya da gerekli taşınmazlar durumunda başvurabilirsiniz.
  • “Aklınızda deli projeler var ama yatırım bütçem yok” düşüncesindeyseniz, başvurup projenizi anlatarak destek isteyebilirsiniz.

 

Yukarıdaki detayları taşıyorsanız, KOSGEB’in belirtmiş olduğu tarihlerde başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Bu tarihleri kaçırmamaya özen gösterin. Yılın her günü istediğiniz zaman başvurma şansınız yok, yalnızca onların belirlediği tarihlerde başvuru ekranı açık oluyor.

Kosgeb 2021 başvuruları ne zaman?

Kosgep 2021 başvuruları her yıl olduğu gibi bu sene de KOSGEB’in eğitimi olan Uygulamalı Girişimcilik Kursları’nın bittiği tarihe göre şekillendirildi. Kursun tamamlandığını zaman diliminden sonra ortalama 5 gün içerisinde başvuru ekranını açıyorlar. Kurslar bu yıl Nisan ayının sonlarına doğru tamamlandı. 3 mayısta da başvuru ekranını açarak 21 mayısa kadar başvuru şansı tanıdılar.

Yani Kosgep 2021 başvuruları 3 – 21 Mayıs 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. Başvuruyu yapabilmeniz için en önemli madde olan ileri girişimcilik kursuna yönelik kafa karışıklığını gidermek için biraz daha detay bilgi aktaralım.

KOSGEB İleri girişimcilik başvurusu

KOSGEB girişimcilik sertifikasını eğitime katılıp başarılı olan bireyler almaya hak kazanıyor. Bu belge yardımıyla kendi iş yerinizi kurmak veya iş yerinizi büyütmek amacıyla maddi destek başvurusunda bulunabilirsiniz. Edinilen sertifika sonrasında girişimcilik eğitimi kursunda sizlere aktarılan iş planınızı KOSGEB uzmanlarının karşısına çıkarak sunum şeklinde anlatacaksınız. Mülakat sırasında uzman ekip size işinizin detaylarını hakkında sorular sorarak ne denli önemli olduğunu anlamaya çalışacaklar. Tabi, bu süreci yaşamak için önce başvurunuzu yapmanız gerekli.

KOSGEB İleri girişimcilik başvurusu şu şekilde yapılmaktadır.

  • E-Devlet üzerinden giriş yapıyorsunuz.
  • E-Hizmetler bölümüne geliyorsunuz.
  • Hemen alt kısımda bulunan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi bölümüne başvuruyorsunuz.
  • Ardından Yeni Başvuru butonuna tıklıyorsunuz.
  • Bu aşamada karşınıza iki opsiyon çıkacak. Birisi Örgün Eğitim. Diğeri Uzaktan Eğitim. Örgün eğitimde ortalama 25-30 kişilik gerçek sınıflarda size ders anlatılırken, Uzaktan Eğitimde yine benzer sayılarla toplu bir şekilde online seçenek sunulmaktadır. Tavsiyemiz Örgün eğitim olsa da eğer çalışma ve ulaşım gibi sorunlarınız varsa Uzaktan Eğitimi de seçebilirsiniz.
  • Seçminiz sonrası başvurunuz alınıyor ve KOSGEB size ileriki dönemlerde başvurunuz hakkında bilgi aktarıyor.

Yukarıdaki aşamaları geçip, kursu başarıyla tamamladıktan sonra En yaygın şekilde kullanılan aşağıda yer vermiş olduğumuz uygulamaya resmi başvuru hakkınız bulunmaktadır.

 

KOSGEB 5.000 TL destek başvurusu

KOSGEB 5.000 TL destek başvurusu geleneksel girişimcilere verilmektedir. İşletmenizi kurup, her şeyi tamamladıktan sonra KOSGEB’e baş vuru yaparak şirketinize destek talep edebiliyorsunuz. Kurmuş olduğunuz şirket şahıs şirketiyse hibe tutarı 5.000 TL iken, Sermaye şirketi olarak kurmuşsanız da 10.000 TL ‘lik rakam için baş vuru hakkınız bulunmaktadır. Değerlendirilme sürecinden sonra talebiniz olumlu karşılanır ve hibe hibe desteğine karar verilirse, şehit ve gazi yakını olmanız durumunda yukarıdaki rakamlara ek olarak artı 5.000 TL daha hibe saklanılmaktadır.

 

Sizin Yorumunuz Nedir?