1. Ana Sayfa
  2. İş Fikirleri
  3. 2021 Yılında Kazandıracak Sermayesiz İş Fikirleri

2021 Yılında Kazandıracak Sermayesiz İş Fikirleri


Sermayesiz iş fikirleri, sermayesi olmayan girişimci ruhlar için hazırlandı. Burada yer alan iş fikirleri, gündelik hayatta kolayca yapabileceğiniz fikirledir. Elbette ki her yerde olduğu gibi az sermaye ile yapılabilecek işler konusunda da ‘’İstikrar ve çalışkanlık’’ gerekiyor. Zaten başarının sırları da bunlar değil mi?

Türkiye’de birçok girişim ruhlu insan zorlu piyasa şartları ve sermayesizlikten dolayı hayalini gerçekleştiremiyor. Her şeyin birden olmayacağını zamanla, aşama aşama olacağını hatırlatıp az sermayeli işler listemize geçiş yapalım;

  • Dropshipping
  • Youtuberlık
  • Makale Satışı
  • Taksicilik
  • Seslendirme
  • Spotçuluk
  • Domates Kurutmak

1) Dropshipping Yaparak Stoksuz Ürün Satabilirsiniz

Sermayesiz e-ticaret yapabileceğiniz yöntemin adı dropshippingdir. Bu yöntem ile stoksuz olarak e-ticaret yaparak para kazanabilirsiniz. Bildiğiniz üzere e-ticarete ‘’Stok’’ ihtiyaç olan bir şeydir. Ancak, bu yöntem ile satış ortaklığı yaparak para kazanmanız mümkün hale getirilmiş.

  1. İlk olarak herhangi bir marka ile satış ortaklığı yapın
  2. Daha sonra forumlarda ve sosyal ağlarda paylaşın
  3. Ürünler alındıkça komisyon kazanacaksınız.

2) Youtube’da 0 Sermaye İle Video Çekip Para Kazanabilirsiniz

Sermayesiz iş fikirleri arasında son zamanlarda en çok yayılan Youtuber’lık, çeşitli kriterleri karşıladığınız taktir de güzel bir kazanç kapısı olabiliyor. Peki, bu nasıl olacak?

İlk olarak telefon kamerası ile özgün videolar çekmeye başlayacaksınız. Daha sonraki süreçte ise trendleri takip ederek gündemi yakalamaya çalışacaksınız. İstikrarlı bir gidişte elbet fark edileceksiniz.

Bir diğer yöntemde ise ücretsiz programlar aracılığı ile telifsiz videoları editleyerek sermayesiz kazanç elde edebilirsiniz.

3) Makale Yazarak Para Kazanmak Mümkün

Az sermaye ile ne iş yapabilirim? Sorusu sorulduğunda artık ilk akla gelen cevaplardan birisi de makale yazarlığı… Dijitalleşme hızının artması ile birlikte bilgiler de web ortamına taşınmış oldu. Bu durumda web sitesi sahiplerinin de makale ihtiyaçları doğdu. Peki, bu ihtiyaçlar nasıl karşılanacak?

Elbette ki seo uyumlu makale yazarlarıyla. Bu meslekte tek işiniz analiz edip yazmaktır. Biraz seo bilgisi ve güzel üslup ile para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Makale yazarak para kazanmak için buraya tıklayıp detaylı makalemize geçiş yapın.

sermayesiz is fikirleri 1

4) Taksi Şoförlüğü Yapabilirsiniz

Sermayesiz iş denildiği zaman akla ilk gelen şeylerden birisi de başkasının malında çalışmaktır. Taksi şoförlüğü ile günde 200 TL’ye kadar kazanç elde edebilirsiniz. Burada tek ihtiyacınız olan şey araç ehliyetidir. Ehliyetiniz varsa bu sektörde para kazanabilirsiniz.

5) Seslendirme Yapabilirsiniz

0 sermaye ile para kazanma konusunun karşılığı olan seslendirmecilik, iyi bir ses doğrultusunda yapılabilir. Birçok forum sitesinde videolara seslendirme yapacak insanlar aranır. Çünkü, güzel ses herkeste olan bir şey değildir. Eğer, sesinize güveniyorsanız ve diksiyonunuzda düzgünse bu fırsatı kaçırmamak gerekir.

6) Spotçuluk Yapıp Parayı Katlayabilirsiniz

Sermayesiz iş kurmak istiyorum diyorsanız spotçuluk tam da size göre. Çünkü, burada hiçbir sermaye gerekmez. İlk etapta kendinizin veya size ikinci el eşyasını veren tanıdıklarınızın kullanılmayan eşyalarını satın. Daha sonra ise eşyaları sata sata bir miktar sermaye edineceksiniz. Artık bu noktadan sonra da sermayeniz ile eşya alıp satabilirsiniz.

7) Domates Kurutma İşini De Bir Düşünün

Domates kurutma işi, özellikle kış aylarında yüksek kazanç sağlayabilecek bir iştir. Bu iş için ilk olarak bir miktar domates alımı yapıp yazdan kurutmanız gerekir. Daha sonra ise kuruttuğunuz bu domatesleri kışlık olarak hazırlamanız lazım. Kışlık olarak hazırlanan kuru domatesler, kışın alıcısını bulacaktır.

0 sermaye ile is

8 ) Ev Tadilatı Yapıp Para Kazanabilirsiniz

Ev tadilatı yaparak para kazanmak için ilk olarak bu konularda yetenekli ve tecrübeli olmalısınız. Buradaki sermayeniz tornavidanız, penseniz ve diğer araç gereçlerinizdir. Bu yüzden ilk olarak basit ev tadilatları ile başlamak gerekir. Daha sonraki süreçte ise gittikçe ekipmanları çoğaltıp işleri geliştirmek gerekir. Sermayesiz iş fikirleri ana fikir olarak bunu benimser. Giderek gelişme istenir.

9 ) Özel Ders Sayesinde 0 Sermaye İle Para Kazanma Mümkün

Bu yöntemde bir bilgi birikiminizin olması gereklidir. Aksi taktirde herhangi bir alanda özel ders veremezsiniz. Burada ilk yapmanız gereken adınızı çeşitli dershaneler, forumlar ve eğitim yerlerine vermenizdir. Daha sonraki süreçte ise referans edinmenizdir. Unutmamak gerekir ki; referanssız hiçbir işte ilerleme kaydedilemez.

10 ) Tercüme Yaparak Kazanmak

Sermayesiz iş fikirleri arasında son sırada tercüme yapmak yer alıyor. Tercüme yaparak para kazanmak için herhangi bir dil bilginizin olması gerekiyor. Bu dil bilginizi de değerlendirmeniz için çeşitli forumlarda veya ajanslarda etkin olmanız gerekiyor. Aksi taktirde işe yaramayacaktır.

11 ) Satış Pazarlaması Yapabilirsiniz

İlk olarak herhangi bir işletme ile ürünü satabileceğiniz konusunda anlaşın. Daha sonraki süreçte ise o ürünü satarak kendinizi ispatlayın. Maaş veya komisyon oranı ile birikim elde edin.

Sizin Yorumunuz Nedir?

Yorumlar (4)

  1. sermaisiz iş arıyorum 0534 657 38 **

  2. İş arıyorum 0534 657 3899

  3. Sermaisiz iş arıyorum 0534 657 3899

  4. Yatırımcı arıyorum 0534 657 3899

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.