1. Ana Sayfa
  2. Bankacılık
  3. Bankadan Kasa Kiralamak | En Uygun Kiralık Kasa Ücretleri *2021

Bankadan Kasa Kiralamak | En Uygun Kiralık Kasa Ücretleri *2021


Bankadan kasa kiralamak, düşünen herkesin güvenli mi sorusunu aklına getirdiği bir husustur. Peki 2021 kiralık kasa ücreti ne kadar? Kasa kiralama rehberi sizlerle.

Öncelikle Bankadan kasa kiralamak nedir? buradan başlayalım.. Günümüzde hemen herkes birikimlerini hırsızlık ve kayıp risklerine karşı korumak ister. Çoğu kişi bu risklerden korunmak için fiziki varlıklara yatırım yapmasa da altın veya döviz gibi yatırımları fiziki olarak almak ve tutmak isteyen çok yatırımcı var. Bu yatırımcılar paralarını evde kasalarda tutmak yerine yüksek güvenlikli bankaların kasalarında tutmayı tercih ederler. Bu yüzden bankalardan kasa kiralanır ve paralar güvenli bir şekilde saklanır. Peki bankadan kasa kiralamak nasıl yapılır? Bankalardan kasa kiralayabilmek için bir ücret veya komisyon ödenir mi? Hepsi ve daha fazlasını bu yazıda anlatacağım.

kasa kiralamak

Bankadan Kasa Kiralamak

 

Kasa kiralamak, Evde tutamayacağınız kadar paranız varsa veya paranızı banka kasalarında güvenle saklamak istiyorsanız sizin için bir ihtiyaçtır.

  • Bankalardan kasa kiralamak için öncelikle müşteri hizmetlerini ararsınız ve kasa kiralama istediğinizi söylersiniz.
  • Banka, talep ettiğiniz kasa boyutunu size soracaktır. Paranız ne kadar çoksa, kiralayacağınız kasanın büyüklüğü de o kadar artacaktır.
  • Banka nezdinde, küçük, orta ve büyük boy kasalar bulunmaktadır.

 

Bankalardan Kasa Kiralamanın Avantajı

 

Bankadan kasa kiralamak pek çok avantajı yanında getirir.

  • Paranız güvende olur.
  • Paranızı çalınma ve kaybolma risklerine karşı korursunuz.
  • Kasanızdaki parayı harcayabilmek için bankaya gitmeniz gerekeceğinden bu sizin için önemli bir caydırıcı olabilir.
  • En iyi birikim yerlerinden birisidir. Kasaya ulaşmanız biraz zahmetli olduğundan, kasaya eklediğiniz parayı kolayca harcayamazsınız.

 

Bankalardan Kasa Kiralamanın Dezavantajları

 

  • Kasayı kiralar kiralamaz depozito ücreti verirsiniz.
  • Kasa için yıllık kira bedeli ödersiniz.
  • Paranızı banka hesabında saklamaya göre çok daha masraflıdır.
  • Kasanızdan bir şey almak için ilgili şubeye bizzat gitmek zorundasınız. Örneğin memleketteki ziraat bankasından kasa kiraladınız diyelim, çalıştığınız yer ise başka bir il, böyle bir durumda kasaya bir şey eklemek veya almak için memleketinizdeki o şubeye gitmek zorunda kalacaksınız.

 

Ziraat Bankası Kiralık Kasa Ne Kadar?

 

Ziraat Bankası kiralık kasalar için boyuna göre değişen oranlarda ücretler tahsil etmektedir. Aşağıda 2021 yılı ziraat bankası kiralık kasa ücretleri belirtilmiştir.

 

  • Kasa Depozito Ücreti: Kasaların depozito ücreti 410,00 TL’dir. Bu parayı kasayı kiralarken peşin olarak öder ve kasayı boşalttığınızda geri alırsınız.
  • Küçük Boy Kasa: Bu boyuttaki kasaların yıllık kira ücreti 410,00 TL’dir. Bu parayı peşin olarak kasayı kiraladığınızda ödersiniz. Yani depozito ile beraber toplam 820 TL ödersiniz.
  • Orta Boy Kasa: Orta boy kasaların depozito ücreti diğer kasalarla aynıdır ve 410,00 TL tahsil edilmektedir. Yıllık kira ücreti ise 530,00 TL’dir.
  • Büyük Boy Kasa: Büyük boy kasaların depozito ücreti 410,00 TL olup yıllık kira tutarı ise 650 TL’dir.
  • Özel Boy Kasa: Özel boy için başvuru yaparsınız, onaylanırsa yıllık kira tutarı ise 650 TL’dir.

 

İş Bankası Kiralık Kasa Ücretleri

 

Kasa kiralamak İş Bankası’nda her kasa tipi için tıpkı Ziraat Bankası gibi aynı miktarda depozito talep ediliyor. Depozito bedeli 500,00 TL olup, kiralama bittiğinde kasanızı geri alabilirsiniz.

  • Küçük Boy Kasa: Küçük boy kasaların yıllık kira ücreti 570,00 TL’dir ve kasa kiralandığı an depozito ile birlikte peşin ödenir.
  • Orta Boy Kasa: Orta boy kasaların yıllık kirası 680,00 TL’dir ve kasa kiralandığı an peşin ödenir.
  • Büyük Boy Kasa: Büyük boy kasaların yıllık kirası 930,00 TL’dir ve kasa kiralandığı an peşin ödenmektedir.

İş bankasında bir de özel kasa kiralama var.  Özel Kasa Depozitosu 1000 TL’ dir. Kiralama ücretleri şu şekilde:

  • Küçük Boy Özel Kasa:  yıllık 1135 TL
  • Orta Boy Özel Kasa: Yıllık 1365 TL
  • Büyük Boy Özel Kasa: Yıllık 1865 TL.

İş bankası kiralık kasa ücretleri kontrolü: https://www.isbank.com.tr/urun-ve-hizmet-ucretleri

Denizbank Kiralık Kasa Ücretleri 2021

Denizbank nispeten daha uygun fiyat verebiliyor. Denizbank da kasa kiralamanın depozitosu küçük için 335 TL, orta için 350 TL, büyük için ise 365 TL olarak 15 tl aralıklarla artıyor. Denizbank kasa kiralama fiyatı 2021 de şu şekilde:

  • Küçük Boy Kasa: Küçük boy kasaların yıllık kira ücreti 365,00 TL’dir ve kasa kiralandığı an depozito ile birlikte peşin ödenir.
  • Orta Boy Kasa: Orta boy kasaların yıllık kirası 445,00 TL’dir ve kasa kiralandığı an peşin ödenir.
  • Büyük Boy Kasa: Büyük boy kasaların yıllık kirası 515,00 TL’dir ve kasa kiralandığı an peşin ödenmektedir.

Denizbank kiralık kasa ücretleri kontrolü için: https://www.denizbank.com/bankacilik/bireysel-bankacilik/komisyon-ve-ucretler/kiralik-kasa-ucretleri.aspx

En Uygun Kiralık Kasa Hangi Banka?

Kiralık kasa da banka benim için önemli değil en uygun banka arıyorum diyorsanız cevap aktif bank olacaktır.

Aktif bankta; küçük boy kasa kira bedeli yıllık 200 tl olup aidatı 400 tldir.  Aktif bank orta boy kiralık kasa ücreti ise 250 TL olup aidatı 500 TL’ dir. Aktifbankın büyük boy kiralık kasası yıllık kiralama ücreti 300 TL olup aidatı 550 TL’dir. Bankalar arasında kiralık kasa yönünden en uygun fiyatlar bu fiyatlar olup aktifbankta bulunmaktadır.

Tavsiye Yayın! Noter ücret tarifesi

Ortak Kasa Kiralayabilir miyim?

Ortak kasa kiralamak; Tabi bu mümkün ama bazı bankalarda değişebiliyor. Genelde en fazla 3 kişi olmak şartıyla, ortak kasa kiralayabiliyorsunuz. Bunun için ortak olarak kullanılacak bir kasa için, ortak bir banka hesabı açarsınız ve ortaklık sözleşmeleri imzalanır. Bu durumda sözleşmeye dahil olan tüm kişilere kasa anahtarı teslim edilir ve kasanın tüm ortakları istediklerinde kasayı kullanabilirler.

Kiralık Kasanın Ücreti Ödenmezse Ne Olur?

Böyle bir durum söz konusu olamaz çünkü kiralık kasaların ücretleri, bankayla sözleşme yapılırken peşin olarak alınır. Kasa kira sözleşmesi dolduktan sonraysa, sözleşme uzatılmayacaksa kasanın boşaltılması gerekir. İptal edilmezse kasa kiralama süresi otomatik olarak yenilenir ve kasa kira fiyatı, kasa kiralanması sırasında ödediğiniz depozito ücretinden tahsil edilir; yani maalesef ödediğiniz depozitoyu yenilenmelerde iade alamazsınız. Bir sonraki dönemde tekrar ödeme yapılmaması ve kasanın boşaltılmaması durumunda noter huzurunda kasa banka tarafından açılır ve kasa içinden çıkan bütün eşyalar kayıt altına alınır.

Bankada Kasa Kiralamak Caiz mi?

Evet bu soru belki bazılarınıza abes gelecektir ama çok soruluyor. Bankada para saklamak caiz midir, bankalarda kasa tutmak caiz mi gibi sorularla karşılaştığımız oldu.. Sizlere şu videoyu bırakalım, izlersiniz:

Kiralık Kasaların Yangın, Afet, Deprem gibi Durumlar için Sigortaları Var mı?

Belki bir çoğunuz tabi ki vardır diye düşünecek ama maalesef, kiralık kasaların sigortası yoktur. Kiralık kasaya eklediğiniz ürünleriniz siz ve varsa ortaklarınız dışında banka çalışanları da dahil kimse tarafından bilinmemektedir. Bu sebeple, kiralık kasalara olası yangın, sel, hırsızlık vb. afet durumlar için sigorta işlemi yapılmamaktadır. Ancak girdiğinizde anlarsınız ki, bankalarda kiralık kasa odaları, hırsızlık veya yangın gibi durumlara yönelik ekstra önlemler ile korunur.

Kiralanan Kasaya Ne Tür Eşyalar Koyulabilir?

Kasa kiralamak kişiye özeldir. Patlayıcı madde, ateşli silah vb. eşyaların saklanması kesinlikle yasaktır. Bunlar dışında, değerli tüm ziynet, evrak vb. Eşyalarını güvenle saklayabilirsiniz. Örneğin önemli evraklar, fotoğraflar, deliller saklanabilir.

Kasa Kiralamak İçin Hangi Belgeler Gereklidir?

Bankadan bankaya değişse de genel anlamda gerekli belgeler aşağıdaki gibidir:

  1. Nüfus Cüzdanı
  2. Bir adet vesikalık fotoğrafınız
  3. Yerleşim yeri (İkametgah) Belgesi veya son 3 aylık abonelik gerektiren bir hizmete ilişkin fatura
Bizim makrofinans olarak sizlere bu konuda şahsi bir tavsiyemiz var:

Öncelikle küçük boy kasa değil de en azından orta boy kasa kiralamanızı öneririz. Zira küçük boy cidden küçük ve büyütmek istediğinizde bir ton uğraş. Ayrıca kasa kiralama işlemi için en güvenilir bankaları seçmek daha yerinde bir karar olacaktır. Bunlarda öncelikle devlet bankları ve iş bankasıdır. Tabi bu bizim tavsiyemiz, gerisi siz değerli okuyucularımızın tercihi olacaktır.

 

Sizin Yorumunuz Nedir?