Güncel Para Kazanma Fikirleri * 2021

Para kazanma fikirleri kapsamında insanlar ağır ekonomik koşullar kapsamında kısa sürede para kazandıran işler ve zekice iş fikirleri konularına yönelik arayış içine girdiler.

Ekonomik kriz, ek arayışlara yöneltti

 

Ekonomik kriz, ek arayışlara yöneltti. Evlere kapandığımız pandemi dönemi içerisinde birçok insan işlerinden ve ekmek teknelerinden mahrum kaldı. Evlerine kapanan topluluk hem geçimini idame ettirmek, hem de evde vakit geçirebilmek amacıyla para kazanma fikirleri konusunda beyin fırtınasına başladı. Bizler, sizlere para kazanma fikirleri konusunda kısa maddeler halinde detaylı bir liste hazırladık. Okumanızı bitirdikten sonra size en uygun seçenek ile hemen işe koyularak para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Sosyal medya üzerinden para kazanın

Sosyal medya üzerinden para kazanın. Giderek dijitalleşen dünya içerisinde insanlar artık alışveriş yapmak için bu tarz platformları tercih ediyorlar. İstediğiniz her konu hakkında milyonlarca içerik bulabileceğiniz bu alanlar, fenomenlerine yüksek getirilerde sağlıyor

Para kazanmak için kendinize hesap açmanız gerekmektedir. İster kendi isminizi, ister takma bir isim kullanın insanların sizi sevmesi için çoğunluğa hitap edecek bir isim bulmalısınız. İçerikleriniz ne olursa olun, güzel bir profil ve isim size kat ve kat daha fazla takipçi kazandıracaktır. Daha sonra içerikleriniz güncel ve dikkat çekici olmalı. Alışıla gelmişin dışında farklı konseptlerde özgün içerikler üretmelisiniz. Bu şekilde platformlarda belirli bir kalite ile hatırlanırsınız. Bu kalite, içeriklerinizi sürekli takip edecek bir kitleye sahip olmanızda çok önemlidir.

Zira milyonlarca takipçisi olmasına rağmen organik bir şekilde büyümeyen fenomenler zaman içerisinde takipçilerini kaybederler. Bu nedenle kaliteli ve izlerken keyif veren içerikler üretmeye dikkat edin.

Sosyal medya üzerinden para kazanacağınız hesaplar;

  • Instagram (Reklam ve ürün satışı)
  • Twitter ( Takipçi yönlendirme, reklam ve ürün satışı)
  • TikTok ( Videolar üzerinden para kazanma)

Başlangıç için bu üç platformdan bir tanesini tercih edebilirsiniz.

Instagram her geçen gün büyümekte ve gelişmektedir. Ayrıca platform üzerinde geniş bir alıcı kitlesi bulunmaktadır. Kısa bir takipçi kasma döneminin ardından geniş kitlelere ulaşabilirsiniz.

Bu tarz platformlarda önemli olan en önemli nokta takipçi sayınızın organik olmasıdır. Organik sayfalar gerçek takipçi sayısı olduğu için verilen reklamlara tıklanma oranı daha fazladır.nMesela sayfanızda bir bebek bakım ürününün reklamını vereceksiniz. Firmalarla anlaşmalar yaptıktan sonra artık reklamlardan gelen kazancın belli bir miktarını anlaştığınız firma size komisyon olarak ödemektedir. İşte tam bu noktada organik takipçi büyük önem kazanıyor. İstediğiniz kadar fazla takipçi sayınız olsun. Bu takipçiler sizler tarafından yayınlanan reklamlarla ilgilenmiyorsa, kazancınız yok demektir. Bu yüzden öncelikle kendinize, sizi yakından ve severek takip edecek insanlar bulmalısınız.

Organik bir sayfa oluşturduktan sonra reklam ve marka yönetimi devreye girmektedir. Sayfanıza uygun ve müşterilerinizin isteklerine göre reklamlar seçmeniz satışları arttırmanıza yarayacaktır. Ayrıca kazanç sağlayabileceğiniz bir yöntem ise Story Kullanımı

Story Reklamlarını Kullanarak Para kazanma

 

Story Reklamlarını Kullanarak Para kazanmak çok yaygın ve etkili bir yöntemdir. Bu sayede sayfanızı her gün farklı reklam içeriklerine yönelik kiralayarak, sizi tatmin edecek gelirler elde edebilirsiniz. Bu gelirler ayda 2.000 ile 10.000 arasında değişmektedir.

Kazanç konusu tamamen sizin öz veriniz ve ne kadar reklam çekebileceğinizle alakalıdır. Tam zamanlı bir şekilde yıllar boyunca emek vermeniz sonrasında geniş bir kitleye ulaşabilirsiniz. Kitleniz sizi her ziyaret ettiğinde onlara ihtiyaçları olabileceğini düşündüğünüz reklamları göstererek, tıklamalarını sağlayabilirsiniz.

Story paylaşımları günlük olarak size ek kazanç sağlamaktadır. Her gün belirli saatler arasında yayınlayacağınız bu story reklamları sayesinde, aylık büyük kazançlar elde edebilirsiniz.  Ama oldukça dikkatli olmalısınız. Dozajı kaçırıp insanlara tamamen reklam sunarak sayfanızdan uzaklaştırmayın.

Youtube’dan para kazanma

 

Youtube’dan para kazanma yaygın kullanılan konuların başında gelir. Yüksek gelirlerin elde edilmesi haber sitelerine dahi konu olmuşken, son zamanlarda artan kaliteli içeriklerle beraber, platform geniş kitlelere ulaşmış durumda. Youtube üzerinden para kazanmak için video içerikleri hazırlamalısınız.

Kendi kanalınızı yönetir ve içeriklerini siz hazırlarsınız. Görsel içerikleri sayesinde geniş bir yelpazeye sahip olan bu platform genç veya yaşlı herkesin ilgisini çekiyor.

Konu her ne olursa olsun Youtube üzerinden belirli bir kitleye seslenebilirsiniz. Bu içerikler ne kadar saçma gözükse de aslında farklı insanlar tarafından izlenmektedir ve beğenilmektedir.

Youtube için başlangıç seviyesi çok izlenen video içerikleri

  • Oyun içerikleri

Başlangıç seviyesi için seçtiğimiz ilk içerik çeşidi; oyun videolarıdır. Bilgisayarınızla oynadığınız herhangi bir oyunu video kaydına alarak Youtube üzerinde yayınlaya bilirsiniz. Bu tarz videolar hem çok izlenir, hem de başlangıç aşaması olarak kolaydır. Oynadığınız oyunları gelecek videolarda çeşitlendirerek, takipçi türünüzü artırabilir ve sayısını yükselte bilirsiniz. Geçen zamanla beraber elde ettiğiniz kazançlar ile kamera ve ses kalitesini arttırmayı ihmal etmeyin!

 

  • Ürün inceleme: Teknoloji çılgınlarının en çok tercih ettiği ve merakla beklediği kanallar arasında ürün inceleme kanalları bulunmaktadır. Kanalınızda yeni satın aldığınız, piyasada az bulunan veya ödünç bir teknolojik aleti, ilgi çekeceğini düşündüğünüz bir eşyayı veya elbiseyi tanıtabilir, artı ve eksi yönlerini anlatabilirsiniz. Ürün inceleme video kanalları Youtube üzerinde çok fazla mevcuttur, bu nedenle rakiplerinizin fazla olacağını daha başlamadan bilmelisiniz. Güzel bir kanal ile düzenli içerik üretiminin ardından, kanal üzerinden teknoloji içerikli reklamlarda alarak kazancınızı katlayabilirsiniz.
  • Korku videoları: Arkadaş çevreniz ile hem eğlenerek, kemde korkarak kazanç sağlayabilirsiniz. Tek gereken güzel bir kamera ve doğru zaman da doğru yerde olmak. Kayıt ettiğiniz videoları platforma yükleyerek izleyicilerinizle paylaşabilirsiniz. Bu tarz videolar milyonlar izlenmekte ve yüksek kazanç sağlamaktadır.
  • Şaka videoları: Şaka videoları da korku videoları kadar ilgi çekmektedir. Özenle yazılmış skeçler ve eşşek şakaları gibi konseptlerle milyonlarca izleyiciye ulaşabilirsiniz.
  • Yetenek videoları: Size özel yeteneklerinizi paylaşın ve insanların sizi keşfetmesini sağlayın.
  • Dans videoları: Dans videoları eğlence arayanların en sık tercih ettiği videolar arasındadır.
  • Spor kanalları: Sporla uğraşanlar için mutlaka denenmesi gereken bir içerik türüdür. Günlük spor rutinlerinizi paylaşarak takipçi kazanabilirsiniz.
  • Belgesel kanalları: Sesinizi kullanarak farklı konularda içerikler üretin ve seslendirin.
  • Vloglar: Her gün veya haftada bir kez hayatınızda neler olup bittiğini insanlarla paylaşarak sizi sevmelerini ve takip etmelerini sağlayabilirsiniz.
  • Montaj videoları: Video çekmek istemiyorsanız başka çok izlenen videolar üzerinde kurgular yaparak, hayal gücünüzü konuşturabilirsiniz.
  • Yemek videoları: Yemek videoları kadın erkek fark etmeksizin şu aralar en fazla izlenen içerikler arasında, her ne kadar kötü yemek yağarsanız yapın, izlemesi çok keyifli oluyor
  • Röportajlar: Evde sıkılan için hem eğlenceli hem de gergin bir içerik türü, bir mikrofonla sokaktaki insanlara farklı sorular sorup, görüntüleri paylaşabilirsiniz.

 

Bitki yetiştirip, para kazanın

 

Evde bitki yetiştirerek para kazanmak gerçekten çok kolay ve etkili bir yöntemdir. Bitkiler az maliyetle tohum olarak alınırlar. Toptan bir alım ile uygun bir fiyata alacağınız saksıları yıllar boyu kullanarak, bitkilerinizin yuvalarını oluşturabilirsiniz.

Küçük süs bitkileri ile başlamanız sermaye biriktirmeniz açısından uygun olacaktır. Bu tarz küçük bitkilerin maliyetleri azdır ve gübre gibi ek ürünler istemezler. İnternet sayfaların bu küçük saksıların tanesi 10 tl gibi ücrete satılmaktadır. Ek gelir olarak hem eğlenceli, hem de yüksek kazançlı bir yöntemdir.

Hayvan yetiştirip para kazanın

 

Hayvan yetiştirip para kazanın. İster kedi,  ister köpek, ya da balık veya yabani bir hayvan olsun; evinizde farklı hayvan türlerini çoğaltarak gelir elde edebilirsiniz. Hayvanların ihtiyaçları başlarda sıkıntı yaratsa da ilerleyen dönemlerde kendilerini amorti etmekteler.

Hayvan sahiplerinin hassas olduğu bu noktada, hayvanlara itinalı bir şekilde beslemeye dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde bir bakıcı değil onlara zarar veren birisine dönüşürsünüz. Para kazanmak için hiç kimsenin canını yakmaya gerek yok. Hayvanları uygun ortamlarda ve bakımlarını yaparak, onlara sizden daha iyi bakacak sahipleri ile buluşturarak aracı olabilirsiniz. Bu konuda iyi bakım çok önemli.

 

Ev yemekleri yapıp satarak para kazanın

 

Ev yemekleri yapıp satarak para kazanın! Ne yazık ki her kes enfes yemekler yapamıyor. Arayışta olan kitleye sesinizi duyurun. Sosyal medyadan reklam yaparak evinizde yaptığınız leziz yemekleri satabilirsiniz. Her gün vaktinin çoğunu sokakta geçiren büyükşehir insanları ev yemeklerini mumla arıyorlar. Az bilinen ve rekabetin daha düşük olduğu bu sektörde çevrenizdeki ilklerden birisi olabilirsiniz.

 

Duvar boyayarak para kazanın

 

Duvar boyayarak para kazanın derken, sadece ev duvarları değil; anaokulu, kreş veya direkleri boyayarak başlayabilirsiniz. Belediyelerinde üzerinde çalıştığı bu konuda özellikle yetenekli kişiler güzel paralar kazanmaktadır.  Farklı resim ve boyama tekniklerini öğrenmeniz güzel işler çıkartmanızı sağlayacaktır. Başlangıç için sitelerin veya komşularınızın duvarlarında pratik yapabilirsiniz. Sonrasın da büyük çalışmalar ve yaratıcı projelerle kazancınıza kazanç katarsınız.

Çocuk bakıcılığı yaparak para kazanın

 

Çocuk bakıcılığı yaparak para kazanmak güven aşılama konusunda sizi başlarda zorlayabilir. Fakat, özellikle bayanlara yönelik bu alanda binlerce iş ilanı mevcuttur. Giderek yaygınlaşan çalışma hayatı, erkekler kadar kadınları da evlerden uzaklaştırıyor. Bu nedenle pek çok bebek sahibi aile güvenilir bakıcılar aramaktadır.

İş arama sitelerinde profil fotoğrafınızın olduğu bir ilan ile ailelerle çalışmaya başlayabilirsiniz. Ücretler yeterince tatminkâr ve çalışma süreçleri de oldukça esnek. Çevrenizden veya gerekli internet sitelerinden bebek bakıcılık ilanlarına ulaşabilirsiniz.

Sonuç olarak, nasıl para kazanacağınız sizin yetenekleriniz ve çalışma azminiz doğrultusunda değişiyor.  Kendinize uygun bir yolda, düzgün işler yaparak her hangi iş modeli üzerinden para kazanabilirsiniz. Farklı alanlarda şansınızı denemeniz, en verimli sonuca yaklaşmanızda size yardımcı olacaktır.