Gümüş Hesabı Açmak, Gümüş Hesabı Olan Bankalar *Güncel Liste

gram-gumus-hesabi-bankalar (1)

Gümüş Hesabı Açmak

Gümüş hesabı açmak kısmına geçmeden önce gümüş hesabı nedir gelin biraz ondan bahsedelim.

Gümüş hesabı ekşi sözlükte de en çok entry girilen yatırım araçları arasında yer almaktadır. Peki sizin aklınıza daha önce yatırım aracı olarak gümüş  gelmiş miydi? Altın gibi değerli madenlerden biri olan gümüş de yatırım aracı olarak kullanılabiliyor. Ayrıca mobil yani dijital bankacılık üzerinden gümüş almak ve satmak çok rahat bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Daha fazla bilgi edinmek için  yazımızı okumaya devam edin..

ÖNEMLİ NOT: Bu yayını bilgisayarınızdan / laptobunuzdan görüntülüyorsanız yayının tam hali için BURAYA tıklayınız..

Gram gümüş mantığı tamamen gram altın mantığı ile aynıdır. Gram gümüş ne kadar diyecek olursanız sürekli değişken bir soru sormuş olursunuz çünkü gram gümüş neredeyse her gün dalgalanıyor. En hızlı inip çıkan madenlerden olan gümüş, anlık yatırım yapmayı düşünenler için daha uygun bir madendir.

Gümüş hesabı olan bankalar

Gümüş hesabı açan bankalar 2021 güncel olarak aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:

  • Türk Ekonomi Bankası (TEB)(geçici hizmet dışı)
  • DenizBank
  • Türkiye Finans Katılım Bankası
  • Kuveyt Türk Katılım Bankası

İş bankasında gümüş hesabı var mı? garanti bankası gümüş hesabı nasıl açılır, halkbank gümüş hesabı gibi aramalarınızın sonucu ise maalesef boş olacaktır. Çünkü bu bankalarda Kasım 2020 itibariyle halen gümüş hesabı yoktur ve açılamamaktadır.

Gümüş hesabı nasıl açabilirim?

Gümüş hesabı nasıl açılır diye soracak olursanız yukarıdaki bankaların dijital bankacılığı üzerinden hemen gram gümüş hesabı  oluşturabilirsiniz. Her bankanın gümüş hesap açılım politikaları değişmekle birlikte gümüş hesabı açmak için banka şubesine gitmeniz şart değildir. TEB, Deniz, Türkiye Finans ve Kuveyt Türk bankalarının internet bankacılığını kullanarak hemen bir gümüş hesabı sahibi olabilir, alış satış işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

MakroFinans.com Tavsiye:

Gümüş  madeni diğer emtialara(Emtia ekonomide ticari faaliyetlerin konusu olan maden, tarım ürünleri veya enerji kaynakları, hayvancılık ürünleri vb. malların bütününe verilen isim-Vikipedia) göre daha değişken olduğu için biraz kumar gibidir, çok kısa sürede hızlıca yükselip düşebiliyor. bizce bu yüzden alış ve satış için kafanızda bir fiyat sınırı belirleyip, o sınırlara ulaşınca gümüş yatırımı yapmak veya gümüşten çıkmak gerekiyor. Diğer türlü aşırı in/çıklar hem canınızı sıkabilir, hem de daha yüksek getiri fırsatı harcanmış olur.