1. Ana Sayfa
  2. Ekonomi/Finans
  3. Ticaret nasıl yapılır? Etkili Ticaret Öğrenme…

Ticaret nasıl yapılır? Etkili Ticaret Öğrenme…


Ticaret nasıl yapılır? 18 yaş gençlerin ticaret öğrenme arzuları, sıfırdan ticaret nasıl yapılır ya da ticarete nasıl başlanır konularında arayışa yöneltiyor.  Bizler de bilgilendirme amacıyla detaylı bir analiz yaptık.

Günümüzde ticaret nasıl yapılır?

Günümüzde ticaret nasıl yapılır? Aslında her birimiz öyle ya da böyle hayatın içerisinde bir şekilde ticarete bulaşmış durumdayız. Hayatın devamlılığı ve gelişimi için değer alışverişleri büyük ekonomik alanlar ve yeni kapılar yaratmakta. Hal böyle olunca genç girişimcilerin hangi bölüm olursa olsun bir şekilde ticaret penceresinden hayata bakmaları gerekmektedir

Bazılarımız için bu pencere daha küçük yaşlarda su ve simit satarak başlayabiliyor. Ailesinin mesleği gereği doğuştan ticaret insanı olan kişiler azımsanmayacak kadar çok. Ticareti yapmadan önce neden ticaret yapmak istiyorsunuz? Buna karar vermelisiniz.

Neden Ticaret Yapmak İstiyorsunuz?

Neden Ticaret Yapmak İstiyorsunuz? Aslında birçok kişinin ticarete atılmasının en temel sebebi sıkıldıkları yoğun çalışma hayatı. Bir düşünün, zamanın büyük bir kısmını asgari bir ücret karşılında çalışarak harcayan insanlar ne kadar mutlu olabilirler. İşte bu nedenle birçok insan artık başkası için çalışmayı bırakıp kendi hayalleri peşinden koçmayı tercih ediyor.

Bazıları kimsenin yaptırımı altında bulunmadan, yeteneklerine güveniyor ve bunu kullanmak istiyor. Her ne olursa olsun, ne için başlayacağınızdan emin olun. Ticaretin size sunabileceği bir dizi avantaj var.

  • İşinizi kendi düzen ve mantığınıza göre tasarlamak.
  • Sahip olduğunuz fikirleri gerçekleştirmek için kimseden izin almayacak olmanız.
  • Kendi ticaret hayatınızı yapmanın iyi hissettiriyor olması.
  • Daha iyi şartları kendi hayatınıza göre şekillendirmeniz.
  • Mevcut işinizi yaparken, karınızın az olması fakat ticaret hayatınızda karınızın ve zararınız size aittir.

Ticaretin iyi yanları bulunduğu gibi etrafınızda duyabileceğiniz bazı kötü hikâyeler de mevcuttur. Bir şeyler alıp satmak her ne kadar güzel ve basit gibi gözükse de, elde edilen kar kadar zarar eden insanları da görmek gerekli.

Ticaret

Hayatlarının hayalleri ile bu yola çıkıp ardından zarar edip hüsrana uğrayan insanlar da çok fazla. Bu hasaların en büyük sebebi büyük firmaların, küçük firmaları yutması örneğini verebiliriz.

Ticarete atılmadan önce sizde diğer girişimciler gibi belirli bir alanda yoğunlaşacaksınız. Bu alan internet üzerinden satış, spor, hizmet sektörü veya üretim gibi birçok farklı alan olabilir. Fakat başarılı bir şekilde adımlar atmaya başladığınız bu yolun devamında zorlu dönem ile karşılaşabilirsiniz. Bu fırtınalı günlerin isimleri bazı zamanlar ekonomik kriz bazı zamanlar da da pazarın daralması gibi temel sıkıntılar olabilir.

Hayatın her alanında olduğu gibi ticaret alanında bu tarz inişli ve çıkışlı zamanların olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz. Ama kararlıysanız, bir yerden başlayacaksınız.

Ticarete Nasıl Başlanmalı?

 

Ticarete Nasıl Başlanmalı? En kritik soru bu. Ticarete başlamak devamı kadar önemli bir adım. Yazımızın devamın ticarete hayatına dair önemli kavramlara değineceğiz.

Bu yüzden Ticarete Nasıl Başlanmalı? Sorusuna bir liste halinde bakalım.

  • Başlangıç sermayesi belirlenmeli.
  • Markalaşma yolunda temiz bir imaj ve tasarım belirlenmeli.
  • Uzun ve kısa vade hedefler konulmalı.
  • Girişilen sektör hakkında detaylı bir inceleme içine girilmeli ve riskler araştırılmalı.
  • Kar ve zarar hedefleri belirlenip, gerçekleşen ile karşılaştırılmalı.
  • Reklam için izlenecek strateji belirlenmeli
  • Ve son olarak personel seçimi için profil oluşturulmalı.

Her şirket, holding veya insan için değişen bu kavramları biz kendi yorumumuzla inceleyeceğiz.

Sermaye belirleyip Pazar araştırması yapın

 

Sermaye belirleyip Pazar araştırması yapmaktan hangi pazarda ne yapmak istediğinizi net olarak tanımlama zorunluluğunuz. Bu pazarın ne kadar geniş bir alana hitap ettiğini ve yaşanabilecek krizleri ön görmeye çabalayın. Bu adımda yapabileceğiniz en önemli şey, araştırmalar yaparak farklı tecrübelere göz atmak.

Birçok forum ve platform üzerinde girişilen iş fikirleri, izlenen yollar, başarı veya Başarsızlık hikâyelerine ulaşmak mümkün. Herhangi bir konuya balıklama dalmadan önce internet üzerinde paylaşılan bu önemli tecrübelere bir göz atmanızı şiddetle öneririz.

Sermaye kontrolü gibi konular hakkında da detaylı araştırmalar yapmanız, başlangıçtaki bu adımları kısa sürede aşmanız da büyük yardım edecektir.

 

Marka isminizi belirleyin

 

Marka isminin ne kadar önemli olduğunu Steve Jobs’un yarattığı Apple markasına bakarak rahatlıkla anlayabilirsiniz. Markanızı logosu, personeliniz sloganınız gibi müşterilerinizin aklında kalabilecek kısımları mükemmel bir şekilde tasarlamalısınız.

Dış görünüm kadar iç görünümün de oldukça önemlidir Yani istediğiniz kadar markanız güzel gözüksün, altında sağlam ürün ve teknoloji yatmıyorsa bu iş kısa sürede tercih edilebilirliğini yitirecektir.

Marka, ürün gibi önemli detayları netleştirmişseniz, çağımızın popüler ticaret yöntemine de göz atabilirsiniz.

E –Ticaret Nedir, Nasıl yapılır?

 

E –Ticaret Nedir, Nasıl yapılır? En sık duyduğumuz soruların başında yer alır. Dijitalleşen dünya artık her alanda olduğu gibi ticaret alanı da e-ticaret alanına kaymış durumda. Başına gelen “e” elektronik kelimesinin ilk harfidir.

Bu alanda dünya üzerinde en zenginlerin sahip olduğu şirketler de bulunuyor. Örnek vermek gerekirse Amazon’un sahibi Jeff Bezos. Kitap satarak çıktığı bu yolda, Jeff dünyanın en zengin insanları arasında birinci sırayı alıyor. Geride bıraktığı ikinci zengin Elon Musk. Musk’ta teknoloji ve enerji sektöründe boy göstermekte.

Tabi, sizin de hayal ettiğiniz noktaya ulaşmanız için bir şekilde sektöre giriş yapmanız gerekiyor.

Tavsiye Yayın: Ticarette En çok Kazandıran İşler

E-Ticarete Nasıl Başlanır?

 

E-ticarete başlama aşamasında. İlk yapmanız gereken kendinize ve bir şirket oluşturmak. Bunu kendi üzerinize şahıs veya Limited şirketi olabilir.

Basit bir şekilde şahıs şirketleri gelir düzeyi daha düşük kuruşlar tarafından tercih edilen şirketlerdir. Limited ise işler büyüdükçe vergi yükümlülüklerini azaltmak adına şirketin büyütülmesinde tercih edilebilir.

Gerekçi belgeler ile gerekli kurumlara müracaat ederek, işlemleriniz başlatabilirsiniz. Şirketinizin vergi numarasını aldıktan sonra iki seçeneğiniz mevcut.

Bu seçeneklerden ilki sosyal medya araçlarını kullanarak satış yapmak. Sıkça tercih edilmesinin yanı sıra başarılı gelir fakat biraz sabır ister. Sonuçta yeni bir kuruluşsunuz ve sizi kimse tanımıyor. Reklam gelirlerine belirli miktarda ücret ayırarak, bu sancılı dönemi sıkıntısız bir şekilde atlatabilirsiniz. İnsanların sizi zaman içinde tanıması, başka insanlara markanızın ulaşması ile sonuçlanacaktır. İsminiz ve işleviniz yayıldıkça satışlar büyür ve yeni müşteriler talep baskısı yaratır.

Diğer bir seçenek ise kendi web sitenizi kurmak. Bu seçenek başta yazılım ve reklam ücretleri ile beraber daha pahalı bulunsa da uzun dönem için verimlidir. Sitenizin tanınmasının ardından büyük bir kitleye ulaşabilir ve ardından markalaşma sürecine girebilirsiniz.

Hatta size tavsiyemiz, başlangıcınızı stoksuz bir şekilde gerçekleştirmeniz olacaktır. Yani,

Stoksuz Ticaret Nasıl yapılır?

 

Stoksuz ticaret nasıl mı yapılır? Basitçe anlatmak gerekirse bir A firması ürünlerini satışa çıkarmaktadır. Firma ürünlerini daha fazla insanın görmesi ve pazarda daha geniş kitlelere yayılması için çalışır ve para harcar, bu çabalarla şirketini büyütür. Herkesin cebine para koydu bu yöntem sayesinde siz, A firmasının ürününü pazarlayarak satıyorsunuz. Daha sonra firmanın deposundan siparişi istenen kişiye kargalaşıyorsunuz. Buyurun size stoksuz ticaret.

Bu yöntem bütün firmalar için geçerli değildir. Fakat doğu pazarında bu şekilde çalışabileceğiniz milyonlarca ürün ve şirket bulunmakta. Araştırmalarınıza Asya pazarından başlayarak ürün yelpazenizi genişletebilirsiniz.

Tavsiye Yayın: internetten ne satabilirim?

 

Ticarette en karlı sektörler

 

Ticarette en karlı sektörlerin analizi oldukça önemli. Kar edelim ki para kazanlım. En karlı sektörlerin başında giyim sektörü gelmektedir. Giyim dışında,

  • Organik Ürünler( Özellikle pandemi sonrası aşırı talep görmektedir)
  • Yazılım( Eve kapanma sürecinin ardından şirketlerin evden çalışmaları yoğunlaştı. Haliyle bu işleve sahip yazılımlar oldukça revaçta)

Bu üç madde ürün dışında daha birçok madde bulmak mevcut. Farklı sektörler üzerinde yönelmek yeni kapılar açacaktır. İşinizi internete taşımak sandığınız kadar zor değil ve çok karlı.

 

 

Sizin Yorumunuz Nedir?