1. Ana Sayfa
  2. Krediler
  3. Ne kadar taşıt kredisi çekebilirim?

Ne kadar taşıt kredisi çekebilirim?


Ne kadar taşıt kredisi çekebilirim,taşıt kredisi,Konut Kredisi,İhtiyaç Kredisi,*Hesaplama aracı, günlük güncellenen faiz oranı ile en fazla çekebileceğiniz kredi tutarını hesaplar.

*Araç en fazla çekebileceğiniz kredi tutarını hesapladığından, kredi notunuz ve gelirinize göre bankadan çekebileceğiniz kredi tutarı daha düşük olabilir.

10.000 TL 36 Ay Vade İçin En Uygun İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları

10.000 TL 36 Ay Vade İçin En Uygun İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları

Ne Kadar Kredi Çekebilirim Hesaplama

Araçtan öncelikle çekeceğiniz kredi türünü seçin. Seçtiğiniz kredi türüne göre en fazla çekilebileceğiniz vade ve güncel faiz oranı hesaplama aracımız tarafından otomatik olarak çekilir. Daha sonra girmiş olduğunuz toplam gelirinizin %50’si alınır ve ödemiş olduğunuz kredi tutarı düşülerek (tutar girmeniz durumunda) aylık ödeyebileceğiniz kredi taksitiniz bulunur. (Toplam gelirin %50’sinin alınması ülkemizde bankların çoğunluğunun kabul ettiği tutar olmasına rağmen, bazı bankalarda istisnaları mevcuttur.)

Çekilebilecek Kredi Örnek Hesaplama:

Araca toplam gelirinizi 4.000 TL, aylık kredi tutarınızı da 750 TL olarak girdiğinizi varsayalım. Bu durumda, (4.000 TL/2 ) 2.000 TL aylık ödeyebileceğiniz kredi tutarı, (2.000 TL – 750 TL) 1.250 TL ise çekebileceğiniz kredinin aylık taksiti olarak hesaplanır.

Aylık ödeyebileceğiniz taksit tutarınızın bulunmasından sonra, güncel faiz oranı ve kredi türünün vadesine göre ne kadar kredi çekebileceğiniz araç tarafından hesaplanır. Hesaplanan kredi tutarının anaparası ise alabileceğiniz toplam kredi tutarınız olur. Ayrıca ödediğiniz kredinin kapatılması durumunda ne kadar kredi çekebileceğiniz ise araç tarafından ek olarak hesaplanır.

Kredi Türüne Göre Hesaplama Vadeleri

Konut Kredisi 120 Ay (10 yıl)
İhtiyaç Kredisi 36 Ay (3 yıl)
Taşıt Kredisi 60 Ay (5 yıl)

*İlgili mevzuat kapsamında ihtiyaç kredisinde en fazla 36 ay, taşıt kredisinde en fazla 60 ay vadeli kullanılabiliyor. Konut kredisi ise 360 ay vade ile kullanılabilse de 120 aydan sonra faiz oranlarının artmasından dolayı toplam maliyet açısından kazançlı olmadığı için 120 ay vade ile hesaplanıyor. Bu konuda detaylı bilgi yazımızın devamında mevcut.

100.000 TL 120 Ay Vade İçin En Uygun Konut Kredisi Faiz Oranları

100.000 TL 120 Ay Vade İçin En Uygun Konut Kredisi Faiz Oranları

Maaşımın Kaç Katı Kredi Alabilirim?

Bankalar özel olarak düzenledikleri kampanyalar dışında maaş katlarına göre değil, yukarıda detaylı olarak hesapladığımız şekilde aylık gelire göre alınabilecek kredi hesaplamasını yapar. Dönemsel olarak yapılan maaş katlarına göre kampanyalar ise genel olarak düzenli ve kesintisiz bir gelire sahip oldukları için memurlar ve emekliler için yapılır. Genel olarak bu kampanyalarda kredi notuna bağlı olarak maaşın 12-15 katı arasında bir üst kredi limiti belirlenir.

Kredi Çekme Şartları Nelerdir?

  • 18 yaşını doldurmuş olunması
  • Vergi levhası veya aktif SGK kaydına sahip olunması
  • Bankalar ile çalışmaların düzgün olması
  • İpotek verilecekse eş rızasının yazılı olarak alınması
  • İhtiyaç kredisinde 36 ay taşıt kredilerinde 60 ay, konut kredisinde 360 ay vade talep edilmesi
  • Gelirin resmi geçerliliği bulunan evraklar ile beyan edilmesi

Kredi notunuz düşük olduğu için kredi çekemiyorsanız kredi kartına başvurun

Kredi kartı başvurularında kredi notu değerlendirmeye alınsa da kredi başvurularındaki kadar yüksek olması istenmiyor. Ayrıca kredi notunu yükseltmenin en hızlı yolu ise aktif ve düzenli olarak kredi kartı kullanmaktır.

Kolay Onaylanan Kredi Kartları (15.000 TL 12 ay vadeli nakit avans kullanma fırsatıyla)

Kolay Onaylanan Kredi Kartları (15.000 TL 12 ay vadeli nakit avans kullanma fırsatıyla)

Kredi Kullanmak İçin Gerekli Belgeler

Özel Sektör Çalışanı Kamu Çalışanı Emekli Vergi Levhalı
Maaş bordrosu Maaş bordrosu Emekli aylık dökümü Güncel vergi levhası
SGK dökümü İkamet belgesi İkamet belgesi İmza sirküleri
İkamet belgesi *Tapu fotokopisi *Tapu fotokopisi Oda kayıt belgesi
İş yeri imza sirküsü *Araç ruhsatı veya faturası *Araç ruhsatı veya faturası Bilanço ve gelir tablosu
*Tapu fotokopisi Varsa ek gelir belgesi Varsa ek gelir belgesi Ticaret sicil gazetesi
*Araç ruhsatı veya faturası *Tapu Fotokopisi
Varsa ek gelir belgesi *Araç ruhsatı veya faturası

* Konut tapu fotokopisi konut kredisi kullanacaklar, taşıt ruhsatı veya faturası taşıt kredisi kullanacaklar için zorunlu belgeler.

Tabloda görünen belgeleri genel olarak bankalar kredi başvurusunda bulunan kişiden zorunlu olarak talep eder. Öte yandan bankalar ile çalışma durumuna göre bazı belgeler istenmeyebilir ya da ek belgeler de talep edilebilir.

Çekilebilecek Konut Kredisi Hesaplama Yöntemi

Konut kredisi, Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu (KKDF) ve Banka Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) vergilerinden muaf olan bir kredi türüdür. Bu vergilerden muaf olması sayesinde ödenen faiz oranında diğer kredi türlerine göre %20 oranında bir kâr sağlar. Bundan dolayı ihtiyaç ve taşıt kredilerine göre daha uygun bir kredi türüdür.

Konut kredisi 360 ay vadeye kadar kullanılabilen bir kredi türüdür. Ancak, ülkemizde faiz oranlarının yüksek olmasından dolayı çoğunlukla 120 ay (10 yıl) üzerinden kullanılır. Bu sebepten dolayı hesaplama aracımız, 120 ay üzerinden bir hesaplama yapar. 

Örneğin, aylık ödeyebileceğiniz en yüksek taksit tutarınızın 1.400 TL olarak hesaplandığını varsayalım, bu durumda 120 ayda, %0,88 faiz oranı ile yaklaşık olarak hesaplama aracı çekilebileceğiniz en yüksek konut kredi tutarınızı yaklaşık olarak 103.000 TL olarak belirler. Hesapladığımız şartlarda 100.000 TL’nin geri ödemesi ise yaklaşık 163.000 TL olur.

Çekilebilecek İhtiyaç Kredisi Hesaplama Yöntemi

İpotekli veya ipoteksiz ihtiyaç kredileri yasal olarak en fazla 36 ay vadeli olarak kullanılabiliyor. Bundan dolayı, hesaplama aracı ödeyebileceğiniz en yüksek aylık taksit tutarınızı 36 ay vade üzerinden hesaplayarak, bulunan toplam tutarın anaparasını çekilebilecek en yüksek kredi tutarı olarak belirler.

Örneğin, aylık ödeyebileceğiniz taksit tutarının 1.000 TL olarak hesaplandığını varsayalım, bu durumda 36 ayda %1,14 faiz oranı ile çekilebilecek en yüksek kredi tutarı yaklaşık 26.850 TL olarak hesaplanır. Bu şartlarda 26.850 TL’nin geri ödemesi ise yaklaşık 34.350 TL olur.

Çekilebilecek Taşıt Kredisi Hesaplama Yöntemi

Taşıt kredileri ise yasal olarak satış fiyatı 120.000 TL’nin altındaki araçlar için en fazla 60 ay vade ile 120.000 TL’nin üzerindeki araçlar ise 48 ay vade ile kullanılabiliyor. Bundan dolayı hesaplama aracı, ödeyebileceğiniz en yüksek aylık taksit tutarını 60 ay vade üzerinden hesaplayarak bulunan toplam tutarın anaparasını çekilebilecek en yüksek kredi tutarı olarak belirler.

Örneğin, aylık ödeyebileceğiniz taksit tutarının 1.500 TL olarak hesaplandığını varsayalım, bu durumda 60 ayda %1,55 faiz oranı ile çekilebilecek en yüksek kredi tutarı 54.000 TL olarak hesaplanır. Bu şartlarda 54.000 TL’nin geri ödemesi ise yaklaşık 90.280 TL olur.

Ne Kadar Kredi Çekebilirim Hesaplama

Aylık Gelir Vade Aylık Ödenecek Taksit Tutarı Çekilebilecek Kredi Tutarı
2.500 TL 36 Ay 1.187 TL 33.500 TL
3.000 TL 36 Ay 1.424 TL 40.200 TL
4.500 TL 36 Ay 2.136 TL 60.400 TL

Umarım bu makale taşıt kredisi çekmeyen isteyenlere yada herhangi bir kredi başvurusunda bulunmak isteyenlere yardımcı olmuştur.

Kaynak: https://www.hesapkurdu.com/ihtiyac-kredisi/h/ne-kadar-kredi-cekebilirim-hesaplama

Sizin Yorumunuz Nedir?