1. Ana Sayfa
  2. Girişimcilik
  3. Kosgeb Girişimcilik Kursu 2021

Kosgeb Girişimcilik Kursu 2021


Kosgeb Girişimcilik Kursu 2021 yılında da vermiş olduğu desteklere devam ediyor. Kosgeb girişimcilik kursu başvuru işlemleri e-devlet uygulaması üzerine taşınırken geçmişte kosgeb.gov.tr adresinden girişimcilik kursuna yönelik yapılan başvurular anlamsız kaldı. Değişen bu sistem, KOSGEB’ten yararlanmayı düşünenlerin aklında “Nasıl yapılacağına” yönelik soru işareti bırakıyor.

Kosgeb Girişimcilik Kursu

E-Devlet üzerinden Kosgeb Girişimcilik Kursu yapma yöntemi

  • Öncelikler web sitesi ya da uygulama üzerinden E-Devlet sistemine giriş yapın.
  • Ardından E-Hizmetler Bölümüne girin
  • Alt kısımda Uygulamalı girişimcilik eğitimi bölümünü göreceksiniz
  • Sekmeye tıklayınca da Uygulamalı girişimcilik eğitimi başvurusu çıkacak.
  • Seçiminize göre Uzaktan Eğitim veya Örgün Eğitim alternatifine yönelebilirsiniz. Örgün eğitimde fiziki olarak sınıf derslerine katılırken, Uzaktan eğitimde sürecin online bir şekilde devam edeceğini belirmek isteriz.
  • Seçiminizden sonra Başvur bölümüne tıklıyorsunuz.
  • Bu aşamada karşınıza çıkan eğitimlerden dilediğinizi seçebilirsiniz. Eğer kararsız kalırsanız da Öne çıkan eğitimler bölümünü tıklarsanız, katılımın en fazla olduğu bölümleri göresirsiniz.
  • Seçiminizi belirledikten sonra Kaydet dediğinizde işlem tamamlanmış oluyor.

Başvrunuzu tamamladınız ama süreç nasıl işliyor, kurs kaç gün? Bu konuda da bilgi aktaralım.

 

Kosgeb girişimcilik kursu kaç gün sürüyor?

Kosgeb Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 4 ana modülden ibaret. Bu modüllerin tamamı 32 saattir. Geçmişte 70 saat aktarılsa da talebin yoğun olması ve başvuruların karışılabilmesi amacıyla 32 saate düşürüldü.

Eğitimde başarı belgesini alabilmeniz dışında, kurslara devam zorunluluğunuz da var. Mevcut toplam saatin %80 inden daha az bir rakamda devamsızlık yaparsanız hakkınız yanmış oluyor.

Eğer katılım sağlamış ve başarıyla eğitimi tamamlamışsanız sizleri ne gibi desteklerin beklediği konusunda bilgilendirelim.

 

KOSGEB İleri girişimcilik Destekleri

KOSGEB İleri girişimcilik Destekleri mevcut firmaların kendini iyileştirme çabaları ya da yeni girişimcilerin şirket açabilme eylemlerine yönelik farklılık gösteriyor. Bu kapsamda,

  • İlk kuruluş aşamasında; Bireysel olarak şahıs şirketi kurmuşsanız 5.000, bir otaklık şirketi oluşturmuşsanız da 10.000 TL’lik hibeye başvuru yapabiliyorsunuz. Şehit ya da engelli yakını olmanız durumunda sistem size karşılıksız olarak +5000 TL daha destek sunmaktadır.
  • Mevcut bir şirketiniz varsa: Destekler sanıldığı gibi yalnızca ilk kurulum aşamasında devreye girmiyor. Kurulu bir şirket üzerinden de baş vuru yapabilirsiniz. Makine, araç gibi ihtiyaçlarınızı gidermeye yönelik yatırımlarınızda,
  • Düşük orta seviyesinde faaliyette bulunan işletmelere 100.000.- TL,
  • Orta yüksek seviyesinde faaliyet gösteren firmalara 200.000.- TL,
  • Yüksek derecede faaliyet gösteren firmalara 300.000 TL katılım sunmaktadır.

İleri girişimciliğin dışında başvurularınızda bir de Geleneksel girişimcilik alternatifi çıkacak.

KOSGEB Geleneksel girişimcilik

KOSGEB Geleneksel girişimcilik KOSGEB tarafınca desteklenen sektörlerdeki NACE kodlarına yönelik iş fikri bulunan Geleneksel Girişimcilik sınıfında gruplara yönelik uygulanmaktadır. Bu durumu özetleyecek olursak Parkende satış yapacak firmalar olarak adlandırabilir. KOSGEB Geleneksel girişimcilik programında toplamda 65.000 TL kadar hibe desteği veriliyor. Açılımlarını genelleyecek olursak şu şekildedir,

  • İlk kuruluşta 5.000 TL hibe verilir. 30 yaşından küçük + 5.000 TL katılım alırsınız. Bireysel değil ortaklık şirketi kurmuşsanız bu sefer alacağınız rakam 10.000 TL oluyor.
  • Yeni kurulmuş 12 ile 24 ay arasında falliyet gösteren firmalara 30.000 TL tutarında destek verilmektedir. 30 yaşınızdan küçükseniz 2 yılda alacağınız rakam 65.000 TL oluyor.
  • Tüm bunların dışında yine makine alımları ve üretimlere yönelik değişik statülerde 300.000 TL’ye kadar katılım almanız mümkündür.

Sizin Yorumunuz Nedir?