1. Ana Sayfa
  2. Kripto Para Borsası
  3. 2021 Yılında Yatırım Yapılacak Coinler

2021 Yılında Yatırım Yapılacak Coinler


Yatırım yapılacak coinler, sadece Bitcoin ve Ethereum ile sınırlandırılmamalıdır. Peki, 2021 senesinde hangi coinlere yatırım yapılmalı? Yatırım yapılırken hangi hususlar dikkate alınmalı? Bu soruların cevabı ile birlikte piyasa araştırması yapıp önerilerimizi sıraladık. Dilerseniz, ilk olarak neden kripto para yatırımı yapılması gerektiğinden bahsedelim;

Kripto Para Yatırımı Neden Yapılmalı?

Dijitalleşme rüzgarında geleceğe dair bir yatırımım olsun ve bu yatırıma da tek tık ile ulaşayım diyorsanız ‘’Kripto paralar’’ size göre. Bunun yanı sıra şu hususlar da etkilidir;

Güvenlik: Kripto para yatırımı ile hiçbir güvenlik endişeniz olmasın.

Erişim: Kripto paralar, anlık olarak ulaşılabilen birimlerdir. Bu yüzden dilediğiniz zaman dilediğiniz yerden ulaşabilirsiniz.

Düşük Transfer Ücretleri: Geleneksel borsalardan farklı olarak coin yatırımı yaparken daha düşük ücretler alınır.

Portföy Çeşitliliği: Kripto para borsalarında portföy genişliğini sağlayabilirsiniz.

2021’de Yatırım Yapılabilecek Kripto Paralar

  1. Bitcoin (BTC)
  2. Ethereum (ETH)
  3. Litecoin (LTC)
  4. Ripple (XRP)
  5. Apollo (APL)
  6. Chainlink (LINK)
  7. VeChain (VET)
  8. Cardano (ADA)
  9. Stellar (XLM)

yatirim yapilacak altcoinler

1) BİTCOİN (BTC)

Yatırım yapılacak coinler dendiğinde akla ilk gelen coin; Bitcoin, yaklaşık 10 yıldır istikrarlı bir şekilde yükselmektedir. Yaklaşık 3 sene boyunca ciddi iniş ve çıkışlar yaşayan Bitcoin, 2019 yılından itibaren daha az dalgalanmalar yaşamaktadır. Bu nedenle de bu az dalgalanmalar alım fırsatı olabilir. Bitcoin yatırımı düşünen kişiler, az da olsa cüzdanlarına eklemeli.

2) Ethereum (ETH)

Yatırım yapılacak altcoinler arasında zirveye koyabileceğimiz Ethereum, dApp uygulama platformu ile birlikte çıktığı günden beri ciddi ilerleme kaydetti. Dünyaca ünlü yorumcular da 2021 yılında Ethereum’a iyimser davranıyor. Hatta bazı analistlere göre Ethereum, BTC fiyatına ulaşabilir.

3) Litecoin (LTC)

Diğer 2 kripto para birimine göre daha ucuz olan Litecoin’in değerinin altında olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü, alt yapısı ve işlem ücretinin düşük olması Litecoin’i önemli bir konuma getiriyor. Eğer, uzun vade de yatırım yapacaksanız ve alınabilecek coinler araması yapıyorsanız LTC kozunuzu mutlaka oynayın.

4) Ripple (XRP)

XRP diğer bir adı Ripple, yaptığı kurumsal iş birlikleri ile kripto para yatırımı düşünen kişilerin radarına giriyor. Yüksek teknolojileri ile birlikte büyük kurumlar ile iş birliği yapabilir. Peki, hangi kurumlar ile? Western Union ve Visa gibi kurumlar ile. Bu yüzden Yatırım yapılacak kripto paralar arasında mutlaka yerini almalı.

yatirim kripto

5) Apollo (APL)

Apollo blok zinciri üzerine yazılan ve bu alt yapıdaki en gelişmiş kripto para birimi olan APL, birçok tescilli teknolojiden faydalanır. Dünyanın en hızlı kripto para birimi olan ve sınırsız depolama özelliği ile dikkatleri üzerine çeken bu kripto para birimi, portföyünüzde mutlaka bulunmalı.

6) Chainlink (LINK)

Alınabilecek altcoinler arasında yer alan Chainlink, 2020 yılının en fazla yükselen kripto para birimlerinden birisi olmuştu. Akıllı sözleşmeler ile sıkça gündeme gelen ve ağ üzerinden işlem kolaylaştırıcı niteliği olan bu coini de uzun vade de düşünebilirsiniz.

7) VeChain (VET)

Tedarik zinciri yönetimi ile ilgilenen bir projedir. Bilgi akışını kolaylaştıran VeChain, bilgi çağında yatırım yapılacak en iyi kripto paralar arasında yerini alabilir.

8) Cardano (ADA)

Hakemli bir proje olan Cardano, tam olarak amacına ulaştığında ciddi artışlar yaşayabilir. Bilimsel kripto para olarak da nitelendirebileceğimiz Cardano, yatırım yapılacak şeyler arasında yer alıyor. Değerlendirmenizde fayda var.

9) Stellar (XLM)

Para transferi hizmeti alanında aktif bir şekilde çalışmalarını sürdüren Stellar coin, döviz bozdurma işlemlerinde kullanılıyor. Döviz bozdurma sırasında işlemlerin en kısa sürede bitmesini sağlamaya yönelik çalışmar da yapılıyor. Bu kripto para birimini de düşünebilirsiniz.

Sizin Yorumunuz Nedir?